وسایل مورد نیاز برای برداشت از کندوعسل

چنگال مخصوص عسل

برای کندن موم سر سلول های پر از عسل شانها به منظور آماده کردنشان برای اکستراکتور کردن و در نتیجه برداشت محصول عسل، البته در صورتی که زنبورها سر سلول ها را با موم پوشانده باشد.

چنگال

اکستراکتور

برایبیرون آوردن عسل از شانها با استفاده از قوه گریز از مرکز است.

اکستراکتور ۲ نوعند در کندوعسل . دستی و الکتریکی. ظرفیت آنها نیز متفاوت و همیشه اکستراکتور الکتریکی ظرفیت بیشتری دارند.

اکستراکتور دستی ظرفیت ۴ یا ۶ و یا حداکثر ۸ قاب را دارند و در صورتی که اکستراکتور الکتریکی می تواند ظرفیت ۱۶ یا ۲۴ قاب و یا تعدا بیشتری را داشته باشند.

خوبی اکستراکتور های دستی در قابل بودن آنها در هر یک از روستا بدون برق ایران و حتی در صحراها و مزارع ها و جنگل ها می باشد. حال آنکه اکستراکتور های برقی گو اینکه کار خیلی آسانتر می کنند. ولی تنها در نقاطی قابل استفاده ان که برق داشته باشد.

سطل های عسل

عسل را پس از اکستراکتور کندوعسل کردن داخل سطل های بزرگ یا متوسط پلاستیکی ریخته ۲۴ ساعت در گوشه ای به حال خودش می گذارند تا در این مدت تمام موم های ریزی که در اثر اکستراکتور کردن عسل با آن مخلوط شده اند روبیایند و جدا کردنش از عسل آسان باشد.

صافی دوبل

از دو صافی درست شده که روی یکدیگر قرار دارند. عسلی را که روز قبل اکستراکتور شده بود نخست مومهای که رویش آمده بودند با یک قاشق برداشته در ظرفی می ریزند آنگاه عسل نسبتا صاف شده را که فقط اندکی موم داخلش وجود دارد صافی دوبل می گذارند تا بقیه مومها هم گرفته شوند و آنگاه عسل کاملا صاف شده.

عسل بهم زن

عسل پس از سفت و متلبور شدن هنگام خوردن معمولا ذراتش روی زبان مثل شن حس می شود که چندان خوش آیند نیست. به محض شروع سفت شدن آنرا مدت یک هفته همه روز و هر روزحدود ۱۰ دقیقه درداخل ظرف یا پلاستیک که عسل داخل آن است با دستگاه بهم زن خوب بهم می زنند.

در این حال پس از سفت شدن مثل کرده روی زبان نرم و مطبوع حس خواهد شد.فلز آن بهتر است از آلومنیوم باشد تا زنک نزند.

منبع از کتاب دکتر نعمت اله شهرستانی

منبع سایت